Духовка є стандартним обладнанням у всіх апартаментах. У ньому можна готувати як швидкі, так і складніші страви, пекти хліб або тістечка. Це дуже універсальне обладнання, без якого ми не можемо уявити своє життя. Вибір моделей на ринку величезний і покупка нової духовки може стати проблемою. Як вибрати з безлічі моделей ту, яка нам найбільше підійде? Однак, якщо ви витратите трохи часу на те, щоб ознайомитися з функціями духовок, що є в даний час, рішення може бути дуже простим.
{{more}}
На сайті представлені духовки різних розмірів, і який з них ми вибираємо, залежить від розміру нашої кухні та сім'ї. Якщо наша сім'я велика, краще вибрати більшу модель, в якій ми відразу зможемо приготувати їжу для всієї родини. Важливими є ширина і глибина духової шафи, збільшені прилади становлять до 60 см завширшки і 56 см завглибшки. Якщо наша кухня невелика, і ми готуємо їжу для одного або двох людей у духовці, компактна духовка із зменшеними розмірами – найкращий вибір. Висота та ширина стандартних духовок приблизно 60 см. Також важливий спосіб встановлення духовки. Виробники пропонують вбудовувані моделі, які можна встановити під стільницею або стійкою. При виборі духовки вирішальне значення мають додаткові функції, які можуть бути дуже важливими для нас. Ви можете встановити параметри випічки за допомогою ручних регуляторів або сенсорного дисплея. Багато нових моделей мають автоматичні програми приготування різноманітних страв. Духовка сама вибирає параметри випікання. Основні функції випічки, які використовуються в більшості домашніх господарств: гаряче повітря (рівномірно нагріває духовку, що впливає на смак страви, випікається однаково у всіх місцях, але при цьому споживається менше електроенергії), верхнє та нижнє нагрівання, гриль. Безумовно, нам також знадобиться функція розморожування, коли ми зможемо розморозити продукти за низької температури, що прискорить цей процес. Якщо ми виберемо духовку з функцією швидкого нагріву, нам не доведеться довго чекати на досягнення необхідної температури, а термометр перевірятиме температуру всередині страви. Це корисно при приготуванні великих шматків м'яса. Заощаджуйте час та гроші.